Ben je ook graag buiten actief. Is zo een Turkse of Spaanse resort vakantie niets voor jou? Dan zijn de Belgische Ardennen jou op het hart geschreven. Indien je echt een sportieve vakantie verlangt dan is dit mijns inziens de beste bestemming. Vrijwel alles is mogelijk, hiking, fietsen, klimmen, abseilen, kanovaren. Ter land, ter zee en in de lucht dus. Voor iedereen is er wel wat te beleven in de Ardennen.

 

 

Survival tochten

Maar de nummer 1 activiteit voor mij waar de Belgische Ardennen dan met name om bekend staan is de survival. Wat is survival eigenlijk? Het is een tocht waarbij je met een groep een grote afstand zal overbruggen door de wilde natuur, d.m.v. varen, klimmen, en heel veel wandelen. De intensiteit verschilt natuurlijk van de tochten, de meeste tochten die worden aangeboden in de Ardennen, zijn geschikt voor beginners. Maar voor gevorderden zijn er ook survivaltochten waar men zelfs voor eigen eten moet zorgen en men geen accommodatie heeft en men deze dus moet maken aan het einde van de dag.

De survival tocht die ik recent ondernomen heb was gelukkig een stuk minder extreem. Tegenovergestelde eigenlijk, iedere dag werd er lekker eten voor ons klaargemaakt met de lunch en avondeten. Geen besjes uit de natuur of erger nog insecten voor ons. Gewoon lekker aan de Belgische frieten en steak. En aan het einde van de dag overnachten in een luxe stacaravan. Het is voor ons het beste van beide werelden. Overdag lekker actief zijn en ook een klein beetje afzien. Aan het einde van de dag lekker ontspannen en genieten van luxe.

Tip: https://www.activeoutdoorevents.nl/

Idealiter kies je een camping die ook survival tochten aanbiedt, is handiger om dit bij elkaar te hebben dat je niet eerst van je camping moet reizen naar de survival aanbieder. Een uitje in de Ardennen kun je met de familie doen, de Ardennen zijn uitermate kind vriendelijk. Vrijwel alle campings organiseren ook veel activiteiten voor de kids in het hoogseizoen. Anderzijds kun je de Ardennen ook zeker overwegen voor een schoolkamp van groep acht bijvoorbeeld, of voor volwassenen teambuilding uitje met het bedrijf, zoals: activeoutdoorevents.nl/teambuilding-bedrijfsuitje-driedaagse/, ook in dat geval zijn de Ardennen een uitstekende optie die je nooit teleurstelt. Indien je het weer mee wilt hebben zouden we wel aanbevelen om met name in de zomermaanden te boeken.