Je kijkt er lang naar uit en ineens, voordat je het echt doorhebt, is het ook eindelijk zover en zit je in het vliegtuig naar Ibiza. Voor vertrek is het belangrijk om te plannen wat je precies allemaal wilt gaan doen op Ibiza. Het Spaanse eiland is fantastisch en je verblijf waarschijnlijk veel te kort om het allemaal te kunnen bewonderen. Een goede voorbereiding is het halve werk en zal de vakantie een stuk aangenamer maken. Voorbereiding is aan te raden wanneer je naar Ibiza gaat. Als je in het hoogseizoen naar Ibiza gaat is het erg druk op het eiland en zijn bepaalde voorzieningen, zoals huurauto’s schaars.

Vliegen naar Ibiza hoeft niet duur te zijn

Ibiza behoort tot de Balearen van de middellandse zee. Het vliegen vanaf Amsterdam naar Ibiza duurt ongeveer 2 uur en 35 minuten. Je kunt er ook voor kiezen om vanaf Eindhoven naar Ibiza te vliegen of via een van onze buurlanden. Wanneer je op tijd begint met zoeken naar vliegtickets kun je voor een paar euro al naar het Spaanse eiland vertrekken. Kijk voor het boeken van je vliegticket goed naar de bagageregels. Vliegmaatschappijen hebben strenge voorwaarden. Wanneer je koffer en bagage niet voldoet aan deze voorwaarden kun je een hoge boete verwachten. Een nieuwe koffer kopen die wel aan de voorwaarden voldoet is dan vele malen goedkoper. Een flexibele datum voor je reis scheelt vaak veel geld. Het is verstandig om je reis op de datum aan te passen. Zo houdt je veel geld over voor je verblijf.

Een rondje Ibiza is een goed idee

Ibiza is vooral populair voor mensen die van uitgaan houden. Jaarlijks komen wereldbekende artiesten naar het eiland om de clubs, festivals en events te voorzien van de beste muziek. Wanneer dit niet helemaal je ding is kun je nog steeds naar Ibiza reizen. Het eiland heeft namelijk zoveel meer te bieden dan uitgaan. Om de volledige beleving te voelen kun je het beste een auto huren op Ibiza. Met een auto het eiland rondrijden en de beste spots opzoeken is een goed idee. Doordat je mobiel bent kun je eenvoudig de mooiste plekjes bereiken wanneer jij dit wilt. Als je een auto wilt huren op Ibiza is het wel verstandig om dit ruim van te voren online te reserveren.

Luxe vakantie in een hotel

Voor veel vakantiegangers is Ibiza een pracht bestemming. De inwoners van Ibiza zijn gastvrij, het Spaanse eiland heeft veel bezienswaardigheden en de stranden zijn fantastisch en schoon. Door het grote aantal mensen wat op vakantie gaat naar Ibiza nemen ook het aantal hotels en resorts toe. Er zijn tegenwoordig veel luxe hotels te vinden op Ibiza, maar hier betaal je dan ook voor.