De winter komt eraan, velen missen natuurlijk de zomer. Warme dagen op het strand in de zon of op vakantie. Maar de winter heeft natuurlijk ook veel te bieden. Maar helaas wel steeds minder in Nederland. Door de opwarming van de aarde worden de winters in Nederland steeds warmer. Dit zorgt er dus voor dat we geen natuurijs meer hebben om op te schaatsen en ook dat een witte kerst hoogstwaarschijnlijk niet zal voorkomen. In plaats daarvan krijgen we natte winters, vol regen en wind. Daarom is het een beter idee om op wintersport te gaan. Het is een gegeven dat Nederlanders van wintersport houden. We houden niet alleen van skiën en snowboarden zelf maar ook van de feestjes erna. In dit artikel bespreken we de beste wintersport locaties.

 

Zermatt

Zwitserland is natuurlijk fantastisch land om naar op wintersport te gaan met vele prachtige gebieden. En het mooiste gebied van Zwitserland is Zermatt. De reden dat Zermatt zo’n fantastisch gebied is voor een wintersportvakantie is de berg die naast de stad ligt, de Matterhorn. De Matterhorn is niet de hoogste berg van Zwitserland, maar het is wel veruit de mooiste. De vorm van de Matterhorn is uniek en wereldberoemd. Daarnaast ligt de berg ook relatief alleen waardoor er in de directe omgeving weinig andere toppen zijn. Door deze berg is Zermatt een ontzettend populaire locatie geworden en een rijke stad. Het is dus wel duur om op wintersport naar Zwitserland te gaan, en als je gaat kun je beter ook in stijl gaan. Een fantastisch merk dat momenteel mooi winterkleding maakt is Daily Paper.

 

Mont Blanc

Zoals al blijkt uit de vorige paragraaf, ben ik een fan van skigebieden die in de buurt van een mooie berg liggen. Een ander fantastisch skigebied is die aan de voet van de Mont Blanc. De Dit skigebied ligt in Frankrijk. De Mont Blanc is een minder opvallende berg dan de Matterhorn maar desondanks nog steeds een prachtige berg. Veel mensen denken dat het de hoogste berg van Europa is. Technisch gezien is het slechts de hoogste berg van West-Europa. Desondanks is het een prachtig en wereldberoemd skigebied.

 

Oostenrijk

Wanneer je iets goedkoper op wintersport wil of op zoek bent naar een kleiner gebied dan kun je in Oostenrijk goed terecht in Tirol. Dit skigebied is kleiner dan de voorgenoemde skigebieden maar desondanks erg mooi. Daarnaast dit gebied beroemd vanwege zijn feestjes na het skiën.