Je denkt erover na om een caravan, trailer of vouwwagen te gaan kopen of misschien wel huren, maar hoe maak je nu een goede keus tussen het ruime aanbod. Het is natuurlijk best moeilijk kiezen als je kijkt nar de hoeveelheid keuze die er is. Caravans zijn er in allerlei soorten en maten, maar dit geldt ook voor een trailer en een vouwwagen. Je kunt ze krijgen geschikt voor twee personen, maar ze zijn er ook voor het hele gezin. Je zult door de bomen het bos niet meer zien, wij gaan je meerdere dingen vertellen en hebben hierbij de vouwwagens voor je uitgelicht om je een duidelijk een beeld te geven.

Een vouwwagen

Er zin verschillende types vouwwagens, het voordeel van een vouwwagen is dat je het in kunt klappen en met enkel een aanhangwagen rijdt. Althans zo lijkt het tenminste wel. Alle soorten vouwwagens hebben zo hun eigen kenmerken en specificaties, maar hoe weet je nu welke vouwwagen iets voor jou is? Op het moment dat je niet weet wat je graag zou willen kun je natuurlijk eerst eens een resource doen om te kijken wat bij jou past. Vraag je zelf eerst eens de vraag wat je graag zou willen, want je kunt namelijk kiezen voor een vouwwagen die het nodige comfort biedt, maar ook ruimte, de duurzaamheid en het design spelen een belangrijke rol. Misschien kun je hierin al een kleine keuze maken, dan is het natuurlijk belangrijk waar je op vakantie wilt en met hoeveel mensen.

Wat is nu zo mooi aan een vouwwagen?

Het mooie van een vouwwagen is dat deze een geweldige middenweg zijn tussen een tent en een caravan. Een vouwwagen biedt meestal een ruim leefgedeelte en je kunt het eenvoudig opzetten tijdens jouw vakantie. Geen mopperende partner of vrienden meer, omdat het niet lukt. Dat is wel een heel mooi bijkomend voordeel vind je ook niet? Een ander mooi voordeel aan de vouwwagen is dat je deze zonder aanhanger rijbewijs mag rijden mits die onder de 750 kilo is. Eigenlijk zou je zo kunnen zeggen dat een vouwwagen wel erg veel voordelen met zich meebrengt.

Is het verstandig te kopen of te huren

Het is natuurlijk lastig in te schatten wat het beste bij jou past. Een vouwwagen huren brengt als voordeel met zich mee dat deze direct weer ingeleverd kan worden, wanneer je terug bent van vakantie. Je betaalt dan alleen huur over de periode dat jij de vouwwagen gebruikt en de vouwwagen is niet van jezelf dus wees er voorzichtig mee als je gaat huren. Het kopen van een vouwwagen kan ook een prima oplossing zijn, maar dan zul je wel moeten zorgen voor stalling buiten het campingseizoen. Een voordeel van het kopen is dat de vouwwagen van jou is en blijft. We zouden dus kunnen zeggen dat het kopen en het huren beide voordelen en ook nadelen heeft. We hopen dat jij zo een stuk gemakkelijker een keuze kunt maken tussen het huren en het kopen van een vouwwagen.