Zin in een origineel dagje weg, maar heb je echt geen idee wat je wilt gaan doen? Nederland biedt je volop keuze, of je nu voor rust gaat of juist een actief dagje weg in gedachten hebt. Heb je bijvoorbeeld wel eens gedacht aan het huren van een boot?

Wat gaan we doen?

Een dagje weg is heerlijk! Of het nu met je gezin, je partner, een groep collega’s of vrienden en vriendinnen is, een dagje weg is eigenlijk een soort mini-vakantie. Even weg uit je vertrouwde omgeving, even lekker iets anders doen. Tijd voor goede gesprekken, of juist om dingen te doen waar je in het drukke dagelijks leven veel te weinig tijd voor hebt of maakt.

De kunst van een goed dagje weg zit hem in het gezelschap, maar ook zeker in de invulling. Je kunt een hele leuke groep mensen bij elkaar hebben, maar als je vervolgens besluit om te gaan midgetgolfen terwijl de helft van de groep daar een ongelooflijke hekel aan heeft, zal het nooit echt een gezellige dag worden waar nog tijden over wordt nagepraat. Andersom geldt natuurlijk ook dat je een fantastische activiteit kan hebben uitgezocht, die iedereen in je gezelschap leuk vindt, maar dat het niet botert tussen de deelnemers. Is er altijd sprake van spanning tussen jou en je schoonouders? Dan is het niet per se aan te raden om met zijn allen een escape room in te gaan, om maar eens wat te noemen.

Gulden middenweg

Heb je het gezelschap voor je dagje weg op een rijtje, en weet je zeker dat het met hen een hele dag gezellig zal zijn en blijven? Ga dan eens inventariseren: wat vinden zij leuk om te doen, en wat absoluut niet? Stemmen lijkt een logische manier om een uitje te kiezen, maar kan verkeerd uitpakken als er opties tussen zitten die lang niet iedereen even leuk vindt. Zorg dus voor goed overleg en neem ieders wensen serieus, dan heb je de grootste kans dat het gezellig blijft.

Iets wat misschien nog niet veel mensen hebben gedaan, maar wat in Nederland prima kan, is een boot huren. Via een Airbnb voor boten vind je gemakkelijk eigenaren die hun boot voor een paar uur of zelfs een hele dag te huur aanbieden, op alle plekken in Nederland waar water te vinden is. Op de boot is volop ruimte om elkaar weer eens écht te spreken, en ondertussen nieuwe plekjes te ontdekken.