De meest bezochte steden in Griekenland zijn: Kreta, Kos, Athene en Rhodos. De belangrijkste stad is Athene en het grootste eiland is Kreta. Wat is er te doen op deze twee plekken? Hierbij een beknopte, maar een paar uitermate interessante mogelijkheden. Daarnaast kijken we in deze blog ook naar de heerlijke vakanties op Santorini.

Athene

De hoofdstad Griekenland is Athene en ligt in het oosten. In deze prachtige stad is er veel moois te beleven. Om maar is aan te vangen met Akropolis. Dit is een een hoge tafelberg van 156 meter hoog, hierdoor steekt het boven de stad uit en is dan ook vanuit heel Athene te zien, Dit prachtige natuurverschijnsel is een must-see voor de mensen die Athene bezoeken. Ook het Ruïnes Olympieion is een bezoekje waard, dit is een tempel die gewijd is aan Zeus. Tegenwoordig staan er alleen nog maar de resten. Vanaf deze plek kunt u genieten van het mooie historische uitzicht. En ten slotte is er voor de kunstliefhebbers het nationaal archeologisch museum. Het is het grootste museum van Griekenland en bevindt zich in het centrum van de stad. Dit museum is 1866 opgericht, en u kunt hier urenlang oud griekse kunstwerken bewonderen.

Kreta

Het populairste in Kreta is Knossos. Er zijn in deze stad vele opgravingen gedaan, en samen met het paleis van koning Minos is het een bezienswaardigheid waar vele toeristen op af komen. Voor de echte wandelaars is de samaria-kloof een bijzondere uitstek. De kloof heeft een lengte van plusminus 16 kilometer, en de wandeling duurt dan ook tussen de vier en zes uur. Het is dan ook af te raden aan personen die niet goed te been zijn of een slechte conditie/uithoudingsvermogen hebben. Tijdens de tocht komt u langs verschillende dorpjes en vele rotsen en rivieren. Er bevindt zich ook een museum, waar men naar wens, tegen een kleine vergoeding bezoeken kan. Net als Athene, is er in Kreta ook een Archeologisch museum (van Heraklion). Het museum laat in chronologische volgorde Minoïsche kunstwerken zien. Na het nationaal archeologisch museum in Athene is dit het grootste museum.

Santorini

Thera ook wel Santorini genoemd, is een eiland in de middellandse zee en onderdeel van Griekenland. Het ligt grofweg 150 kilometer ten noorden van Kreta, heeft een oppervlakte van ongeveer 80 vierkante meter en heeft een kustlijn van zo’n 70 kilometer. Er wonen weinig mensen en het is ver afgelegen van het vaste land. Het heeft desondanks veel te bieden: tot de bezichtigingen behoren onder andere overblijfselen van de vele eeuwen oude stad Akrotiri die bedolven is onder het puin van een vulkaanuitbarsting. Verder heeft het een van de mooiste zonsondergangen ter wereld, en unieke architectuur. Er kan overnacht worden in bijvoorbeeld een vakantiehuisje, zoals in de typische witte huisjes met blauwe daken die hier er te vinden zijn. Het is ook bereikbaar vanuit de haven van Iraklion, een stad die gelegen is op Kreta. Eveneens is het vliegtuig een optie. De boot is echter voordeliger, en kan ook snel zijn i.e. met de Flying Cat, maar dit kost dan ook wel even wat meer. Hoteltip: Nikki Beach Resort & Spa is een betaalbaar en luxe hotel om te vertoeven.

Vulkaanuitbarstingen en bezienswaardigheden

Santorini is al vaker getroffen door aardbevingen en vulkaanuitbarstingen, ook in de meer recentere jaren: 1925, 1939, 1950 en in 1956. Tot de andere bezienswaardigheden behoren de hoofdstad Fira, de badplaatsen en de dorpen zoals Oia, Firostefani en Imerovigli ongetwijfeld toe.