Als het gaat om een bezoek aan Parijs, zijn er tal van redenen om naar de meest romantische stad van de wereld te gaan. Ik heb 10 goede redenen voor je opgesomd, waarom je zeker een bezoek aan dit deel van de wereld zou moeten brengen. Ik weet zeker dat je geen spijt zult hebben van je vakantie. Je zult je ook nooit alleen voelen in Parijs.

De 10 redenen om Parijs te bezoeken:

  1. Lekker eten

In Parijs houdt iedereen van eten. Frankrijk staat bekend om eten als brood, gebak, macarons enz. Op elke hoek is een warme bakker te vinden. Mijn dagelijkse Parijse routine begon met een pain au chocolat – wat we een chocolade croissant noemen – van de kleine bakker op de hoek.

  1. Mis de Paris Chocolate Fair niet

Als je een chocolade liefhebber ben, kan je nu al een vakantie plannen voor oktober en november 2018. Stap uit de buurt van Ferrero Rocher en stap in Le Salon du Chocolat. Van 31 oktober tot 4 november houdt de chocoladebeurs in Parijs, ‘s werelds grootste evenement voor chocolade; het bevat chocolade gemaakt door 500 deelnemers uit 60 landen, waaronder meer dan 200 gerenommeerde chef-koks! Dit evenement mag je zeker niet missen als je van chocolade houdt.

  1. Je zult verliefd worden op deze echte fantasie

Frans wordt de taal van de liefde genoemd en Parijs wordt al lang geprezen als de meest romantische stad ter wereld, dus zelfs de meest verharde harten onder ons zouden moeite hebben om niet gecharmeerd te zijn van deze plek. Geliefd bij pasgetrouwden en geliefden (je hoeft bij zonsondergang alleen maar bij de Eiffeltoren te zijn). Parijs is gebouwd op romantiek.

  1. De café cultuur

De cafécultuur in Parijs is ongeëvenaard. Nadat veel Parijzenaren zich hebben ingegraven in de manier van leven, is een ontspannen ochtend in een van de vele terrasjes van de stad een van de mooiste gemeenschappelijke genoegen van Parijs.

  1. Het Louvre

Het Louvre is ‘s werelds grootste museum en een plek die je zeker moet zien. Enkele van ‘s werelds mooiste kunstwerken zijn hier te vinden, waaronder de iconische Mona Lisa van da Vinci. Als je wat foto’s buiten de beroemde glazen piramide hebt gemaakt, vind je de Venus de Milo van Alexandros in Antiochië.

  1. Grote uitverkoop!

Volgens de wet moeten winkels in Parijs twee keer per jaar een aanbieding organiseren. Er is één in de winter (10 januari tot 20 februari) en één in de zomer (27 juni tot 7 augustus). Als het op verkopen aankomt, spelen de Fransen niet – tijdens deze periodes kun je deals krijgen die tot 80% korting bieden!

  1. Lekkere wijn en kaas

Genieten van een glas wijn met wat kaas is een typisch Franse traditie. Smaak onderscheidende Franse wijnen uit Bordeaux, la Vallée de la Loire en la Vallée du Rhône.

  1. De Eiffeltoren

Geen reis naar Parijs zou compleet zijn zonder een bezoek aan de Eiffeltoren. Een van de meest iconische bouwwerken ter wereld. De toren werd in 1889 gebouwd door Gustave Eiffel. Tot 1930 was dit de hoogste structuur ter wereld. Elk uur vanaf zonsondergang tot 1.00 uur glinstert Eiffeltoren.

  1. Kunstcollecties

Kunst is een van de ontelbare redenen om Parijs te bezoeken. Iedereen die zichzelf een artiest of een fan van kunst noemt, zou het missen als ze deze kunstscène verwaarlozen. De kunst die eeuwen teruggaat, kan worden bekeken in de vele beroemde galerieën en musea, waaronder het Louvre, met meer dan 38.000 stukken en een aantal fantastische meesterwerken, waaronder de Mona Lisa.

  1. Het heeft de beste vintage markten van Europa

Vooral de Marché aux Puces de St-Ouen en de Marché aux puces de la Porte de Vanves, waar je prachtige antieke kant, oude geborduurde tafelkleden, handgeblazen glazen of olieverfschilderijen kunt oprapen die misschien door een oude Franse meester zijn weggedaan.