Je kent het misschien wel. Iedereen om je heen beleeft prachtige vakanties. Reizen is niet alleen voorbehouden aan mensen met een gezin of partner. Ook als je vrijgezel bent kun je vakantieherinnering voor het leven maken. De lijst met bestemmingen waar je uit kunt kiezen is eindeloos. Een actieve vakantie of liever zoveel mogelijk cultuur en geschiedenis opsnuiven? Single reizen is een geweldige manier van reizen.

Geen verplichtingen

Wat de reden ook is dat jij alleen op vakantie gaat, tijdens een single reis voelt niemand zich eenzaam. Je hoeft niet bang te zijn dat iedereen in de groep een nieuwe relatie zoekt. Een single reis is ontspannen, en niks hoeft. Het is heerlijk om in een andere omgeving te zijn met onbekenden. De groep bestaat vaak uit leeftijdsgenoten. Omdat jullie allemaal voor dit type vakantie kiezen is de kans groot dat je veel interesses deelt. Ook voor wie geen partner zoekt zijn deze reizen een schot in de roos: nieuwe vriendschappen zijn altijd welkom.

Fijne manier van reizen

Een groepsvakantie is een hele bijzondere manier van reizen. Vaak ontmoet je elkaar al op Schiphol. Voor je weet zijn je reisgenoten geen onbekenden meer. Het leuke is dat je iets gemeenschappelijks deelt en allemaal een onvergetelijk vakantie als doel hebt. Een lange vlucht is natuurlijk veel gezelliger als je de tijd kunt doorbrengen met gelijkgestemden. Maar ook hier geldt: er zijn geen verplichtingen. Lees jij liever dat boek uit of kijk je een film? Het is jouw vakantie, dus jij bent de baas.

Samen delen

Een single reis is anders dan een doorsnee groepsreis. Omdat iedereen alleen reist is contact maken veel makkelijker. Er zijn geen partners om je mee terug te trekken. Vaak zorgt een single reis voor goede gesprekken en vooral ook veel gelach. Tijdens een hike of een fietstocht door de mooiste natuurgebieden is het fijn als je niet alleen bent en elkaar kunt oppeppen tijdens moeilijke momenten. Hoe geweldig is het als je al die mooie indrukken met je reisgenoten kunt delen?

Geen tourist traps

Je hoeft je tijdens een single reis nooit onveilig te voelen. Relatief gevaarlijke gebieden waar je liever niet alleen naartoe reist zijn zo beter bereisbaar. Een grote stad of een onherbergzaam gebied is beter te ontdekken in een groep. Nog een voordeel is dat de organisatie van een single reis gedaan wordt door een professioneel reisbureau. Zo voorkom je tourist traps en slaap je in fijne accommodaties. Zo heb je veel waar voor je geld en geen zorgen, je hoeft alleen maar te genieten.

Veilig en voordelig

Reis je als vrouw liever niet alleen? Logisch, want als vrouw alleen krijg je vaak veel ongewenste aandacht op reis. Tijdens een single reis heb je daar minder last van, want je hebt je groepsgenoten om op terug te vallen. Heb je zin om te feesten en op stap te gaan? Veel gezelliger met een groepje, en zo kom je altijd weer veilig op je slaapplek terecht. Een single reis is vaak veel voordeliger dan wanneer je alleen reist. Door gebruik te maken van groepskortingen voor zowel hotels als restaurants en excursies bespaar je veel geld.