bellen wereldreis

Erg veel mensen dromen ervan om een wereldreis te maken. Echter, niet voor iedereen is dit mogelijk omdat het erg veel geld kost. Bovendien ben je over het algemeen een lange periode weg bij een wereldreis en is niet elke werkgever het daar mee eens. Als je het eenmaal voor elkaar hebt gekregen om een wereldreis te maken, dan is het van belang dat je deze goed voorbereid. Een onderdeel van een wereldreis waar je rekening mee moet houden, is je telefoon. Zo is het algemeen bekend dat het tarief voor bellen niet in elk land hetzelfde is.

Het is voordeliger om gebeld te worden, dan om zelf te bellen

Wanneer je een wereldreis gaat maken, is het belangrijk dat je onthoud dat gebeld worden voordeliger is dan zelf bellen. Mocht je nou echt voor weinig geld je familie of vrienden willen spreken tijdens een wereldreis, dan kun je er ook voor kiezen om een plek met wifi op te zoeken. Zo kun je met een goede internetverbinding gebruiken van Skype en Facetime. Hierdoor kost het niemand geld om elkaar te kunnen spreken.  

Bellen via een buitenlandse provider

Wanneer je voor een lange periode naar het buitenland gaat, is het verstandig om de juiste provider te kiezen in het buitenland. Het is namelijk mogelijk om via je telefoon een andere provider te selecteren. Zoek per land uit welke het meest voordeligst is en selecteer die als provider.

De juiste simkaart

Op het moment dat je op vakantie gaat naar het buitenland, is het van belang dat je kiest voor het juiste abonnement. Zo kan een sim only abonnement erg gunstig zijn. Om een goed abbonement te vinden, kan het handig zijn om te kijken voor een sim only aanbieding. Zo kun je bij erg veel sites terecht voor een gunstig telefoonabonnement. Het is hierbij sterk aan te raden om het assortiment te vergelijken. Zo weet je uiteindelijk zeker dat je het beste uit je telefoonabonnement hebt gehaald. 

Bel niet overbodig veel

Om voor zo min mogelijk belkosten te zorgen, is het sterk aan te raden om goed op te letten. Plan niet te veel telefoongesprekken in en bespaar daarmee erg veel geld. Je zou er bijvoorbeeld voor kunnen kiezen om iedereen die je wilt spreken, een keer in de twee weken te bellen. Koppel hier een maximale hoeveelheid tijd aan en maak dit bespreekbaar met de mensen met wie je wilt bellen. Zo kun je samen de beste afspraken maken om de kosten van het bellen te verlagen tijdens je wereldreis. 

Kijk goed naar wat er in je abonnement staat

Als je een mobiel abonnement sim only hebt, is het aan te raden om vooraf te kijken naar wat er wel en naar wat er niet in je pakket zit. Zo voorkom je dat je per ongeluk te veel belt en uiteindelijk een grote rekening krijgt. Daarnaast kun je er ook voor kiezen om een limiet vast te stellen. Op het moment dat je dat limiet hebt bereikt, krijg je een melding.

Bron foto door Silvie Lindemann via Pexels