fietsvakantie

Een vakantie op de fiets vindt de een geweldig en de ander lijkt het niks. Wanneer jou het erg leuk lijkt om een unieke fietsvakantie te beleven, is het van belang dat je dit goed voorbereid. Een aantal tips kunnen hierbij niet ontbreken. In dit artikel worden er een aantal tips gegeven waardoor jij het meeste uit je fietsvakantie kan halen.

Wat houdt een fietsvakantie precies in?

Bij een echte fietsvakantie bezoek je meerdere plekken op de fiets. De slaapspullen etcetera neem je ook mee op de fiets. De meeste mensen die voor een fietsvakantie kiezen, leggen tijdens deze vakantie honderden kilometers af. Er zijn dan ook veel mensen die tijdens de fietsvakantie naar een ander land fietsen. Echter, om grote afstanden af te leggen tijdens een fietsvakantie, is het wel belangrijk dat je een goede conditie hebt en beschikt over een goede fietsendrager.

Door te trainen kun je tijdens de fietsvakantie een grotere afstand afleggen

Wanneer het je leuk lijkt om een fietsvakantie te houden, is het aan te raden om voor deze vakantie te trainen. Pak vaker de fiets en probeer je bereik te vergroten. Probeer je lichaam erop te trainen dat je een grote afstand af kunt leggen met de fiets. Zo kun je tijdens je fietsvakantie een grote afstand afleggen zonder dat dit al je energie kost. Houd er hierbij rekening mee dat je het rustig op moet bouwen. Probeer de afstand niet elke dag met 20 kilometer te verlengen, maar doe dit met kleine stappen. Dit zorgt ervoor dat je lichaam langzaam kan wennen aan een grotere afstand fietsen. Tijdens het trainen is het bovendien ook leuk om steeds een andere route te fietsen. Zo kun je veel meer van de omgeving rondom je huis zien. 

Koop de juiste accessoires en fiets

Als je een fietsvakantie wilt houden, is het van erg groot belang dat je beschikt over ene goede fiets. Laat de fiets voor je fietsvakantie dan ook nakijken door een fietsenmaker. Zorg er daarmee voor dat niks je fietsvakantie kan verpesten. Naast de fiets zelf, is het ook van belang dat je de juiste accessoires aanschaft. Zo zou je er bijvoorbeeld voor kunnen kiezen om een pro user fietsendrager te kopen. Hiermee kun je de zware tas aanzienlijk makkelijker vervoeren.

Stippel de reis uit

Wanneer je een fietsvakantie wilt houden, is het sterk aan te raden om de reis uit te stippelen. Bedenk van te voren wat je allemaal wilt bezoeken met de fiets en maak aan de hand hiervan een realistische route. Houd hierbij goed rekening met je conditie en fietstempo. Het is namelijk wel zo leuk als je de hele route kunt afmaken. Wanneer je samen met een partner een fietsvakantie wilt houden, is het belangrijk dat je veel aandacht besteed aan de route. Het laatste waar je tijdens een fietsvakantie op zit te wachten, is dat elkaars wensen niet goed op elkaar zijn afgestemd en er hierdoor ergernis ontstaat. Vooral wanneer dit eenvoudig te voorkomen is, zou dit zonde zijn.

Bron foto door Bianca Gonçalves via Pexels