camper

Wanneer je een camper gaat kopen zijn er veel zaken waar je van tevoren goed over na moet denken. Bij een tweedehands camper zijn er nog meer zaken die je goed in de gaten moet houden. Dit gaat voornamelijk over hoe de oude eigenaren ermee om zijn gegaan.Hierbij 5 tips die je kunt volgen als je een tweedehands camper gaat aanschaffen.

Bedenk van te voren wat je precies wilt in een camper

Zodra je een camper gaat kopen is het van belang om van tevoren te weten wat je erin wilt hebben. Weet hoeveel bedden er moeten zijn in de camper? Wil je dat deze bedden vast staan of vind je het niet erg als je iets moet veranderen in de indeling. Bijvoorbeeld dat het overdag een tafel is met zitje eromheen en ‘s avonds omgebouwd wordt tot een bed.

Ook moet je weten wat voor faciliteiten je in je camper wilt hebben. Wil je graag een douche en toilet in je camper of hoeft dat niet per se.

Laat de camper van te voren keuren

Zodra je een camper tweedehands koopt is het verstandig om deze van te voren even te laten keuren. Er zijn al veel kilometers met de camper gemaakt dus wil je weten of die nog in goede staat is. Hier kom je het beste achter door een keuring. Wanneer je van een particulier koopt is het al helemaal verstandig de camper te laten keuren. Er zijn verschillende bedrijven die zo’n keuring kunnen uitvoeren. Het is van belang dat het niet alleen een APK keuring is, maar ook een keuring over de staat van de camper zelf.

Probeer zoveel mogelijk te weten te komen over de camper

Je zult misschien denken dat wanneer je voor een tweedehandse camper gaat, een goedkope camper kopen een eitje is. Dit is alleen iets minder makkelijk. Laat je ook vooral niet lijden door de prijs, het moet wel een realistische verhouding zijn. Misschien heeft de camper al veel onderhoudsproblemen gehad en wordt die daarom nu voor weinig weg gedaan. Daarom is het slim om zoveel mogelijk achtergrondinformatie te verzamelen over de camper. Als je meer weet over wat er al met de camper gebeurt is, kun je makkelijker inschatten hoe lang jij er nog mee kan doen.

Kijk of het mogelijk is een lange proefrit te maken

Wanneer je op pad gaat met een camper zullen dat waarschijnlijk lange reizen worden. Daarom is het fijn om bij je proefrit al even een tijdje te kunnen zitten. Op die manier kun je je beter bedenken hoe het er dan straks aan toe zal gaan. Je hebt dan ook een beter idee van hoe de camper op de weg ligt en hoe deze rijdt.

Vergeet de banden niet te controleren

Een nieuwe set banden kost al snel 1000 euro, dit kan dus vrij hoog optellen bij de aankoopprijs. Kijk daarom hoe de banden er nu aan toe zijn. Of het profiel op de banden nog goed is en of ze niet uitgedroogd zijn. Ook is de leeftijd van de banden niet geheel onbelangrijk.

Bron foto door Matt Hardy via Pexels