Parkeren

Het is moeilijker dan ooit om naar het buitenland op vakantie te gaan en nog niks is zeker over komende zomer. Wil jij toch een leuke vakantie beleven en er even op uit met het gezin of een stel vrienden? Wij hebben vijf hotspots voor je op een rijtje gezet zodat je genoeg hebt om te zien in eigen land. Na het lezen van dit artikel zullen de vakantiekriebels bij jou vast en zeker gaan komen!

De verborgen plekjes van Amsterdam

Amsterdam is misschien niet de eerste stad waar je aan denkt als het gaat om reizen in eigen land. Het is een drukke stad waarbij parkeren nogal een probleem kan veroorzaken. Tijdens de corona-crisis is het in Amsterdam echter rustiger dan ooit! De toeristen blijven voorlopig nog weg en jij kunt een wandelroute door Amsterdam volgen om de stad écht te leren kennen. Je kunt beginnen bij het Westerpark en eindigen bij Artis, of je besluit om dit andersom te doen. Je kunt de auto parkeren Westerpark of parkeren Artis en er een mooie route van maken. Veel plezier met je wandelroute door Amsterdam!

De Veluwe: ontdek de natuur in eigen land

Houd jij meer van de rust in plaats van de drukte? Dan kun je de rust gaan opzoeken in De Veluwe. Hier kun je urenlang rondlopen zonder een mens tegen te komen en de kans is groot dat je veel dieren zult zien! Neem je verrekijker maar mee want de vogels hier zijn prachtig. Neem een broodje mee en ga heerlijk picknicken. Vergeet natuurlijk niet je afval op te ruimen!

Zandvoort: het mooiste strand van Nederland

Wil je een zomergevoel krijgen die je ook op vakantie in het buitenland krijgt? Dan is een vakantie in Zandvoort een goed idee. Je kunt een dag naar dit dorp aan de kust komen, maar je kunt natuurlijk ook een overnachting boeken om dagenlang van het prachtige strand te kunnen genieten. Er zijn talloze strandtenten te vinden waar je een hapje en een drankje kunt vinden. Wist je dat er in Zandvoort trouwens ook viskarren over het strand rijden? Dit zul je niet op veel stranden in Nederland tegenkomen.

Groningen: de stad waar je urenlang kunt borrelen

Groningse gezelligheid kent geen eindtijd. In Groningen vind je ontzettend veel gezellige horeca tentjes waar je – zodra de horeca weer open is – kunt genieten van de Groningse gezelligheid. Ook kun je in deze prachtige stad ontzettend goed shoppen. Ook al ligt Groningen wellicht iets verder van de route; een bezoek is het dubbel en dwars waard!

Zaandam en de molens

Heb je je altijd al toerist in eigen land willen voelen? Dan mag een bezoek aan Zaandam en de Zaanse Schans niet ontbreken. Juist nu is het – net zoals in Amsterdam – rustiger dan ooit en kun je rustig wandelen zonder gestoord te worden door toeristen. Maak de ideale selfie met de molens en breng een bezoek aan Zaandam om de reis compleet te maken. Een bezoek aan Zaandam en Amsterdam kun je ook makkelijk combineren door ergens in de buurt een overnachting te boeken.

Bron foto Nikolay Tchaouchev on Unsplash