Auto huren Curacao

Het Caribische eiland Curaçao was een vroegere kolonie en is nog steeds onderdeel van het Koninkrijk der Nederlanden. Curaçao staat bekend vanwege de parelwitte stranden, de gastvrijheid en het heerlijke tropische klimaat. Door de jarenlange banden tussen Curaçao en Nederland is er veel verkeer van zowel families als toeristen tussen Nederland en Curaçao. Dagelijks gaan er vliegtuigen van Schiphol naar Willemstad het hele jaar door. Curaçao is voor Nederlanders natuurlijk alleen maar met het vliegtuig te bereiken en dus heb je op het eiland zelf geen eigen vervoer. Gelukkig zijn er diverse autoverhuurbedrijven actief die het mogelijk maken om je eigen vervoersmiddel te huren op het eiland, zodat je niet afhankelijk bent van bijvoorbeeld taxi’s en je lekker je eigen gang kan gaan en mobiel bent.

Tip: https://www.autohurenopcuracao.nl/onze-autos/

Het rijden op Curaçao is een stuk rustiger dan in Nederland

Curaçao is niet een gigantisch groot eiland, maar is met haar 440 vierkante meter wel te groot om alles te belopen. Wanneer je het eiland op je gemak helemaal wil ontdekken dan is een auto ook wel aan te raden. Het rijden op Curaçao is behoorlijk anders dan in Nederland, maar je hoeft je hier geen zorgen over te maken want echt moeilijk is het niet om je aan het lokale verkeer aan te passen. De wegen zijn weliswaar van mindere kwaliteit dan je in Nederland gewend bent, maar over het algemeen wordt er aanzienlijk langzamer en rustiger gereden. Schrik vooral niet van het getoeter, want negen van de tien keer wordt deze gebruikt om elkaar te groeten of elkaar te bedanken bij bijvoorbeeld voorrangssituaties. De meeste huurauto’s op het eiland zijn niet handgeschakeld, maar zijn automaten wat het rijden nog makkelijker en minder stressvol maakt.

Uitgelicht: Ontdek Curaçao. Geniet in een huurauto die jou het best past.

Reserveer je huurauto vanuit Nederland online

Er zijn diverse verhuurbedrijven te vinden op Curaçao, waarvan de meeste zich op het vliegveld in Willemstad bevinden. Gerenommeerde namen zijn hier gevestigd waar je terecht kan voor een auto. Je kan in de meeste gevallen zelfs al vanuit Nederland online een auto reserveren, zodat je op het vliegveld direct jouw voertuig kan ophalen en direct naar je plek van bestemming kan rijden. Ook op het gebied van verzekeringen hebben de verhuurbedrijven op het eiland een goede naam. Je kan net zoals bij de meeste autoverhuurders over de hele wereld zelf kiezen tot in welke mate je risico’s wil afdekken, wat uiteraard een invloed heeft op de prijs die je betaalt voor de verhuur. De meeste bedrijven hebben een website waar je online alvast een kijkje kan nemen in het wagenpark en jouw ideale huurauto kan vinden.