Als een van Europa’s meest interessante en populaire steden, is Amsterdam een favoriete bestemming voor stedentrips. Geen wonder, de Nederlandse hoofdstad is nog steeds gevarieerd en toch compact, dus je kunt veel beleven tijdens een korte trip. Omdat Amsterdam ook een van mijn favoriete bestemmingen is voor een spontaan uitje, heb ik vandaag besloten om een kleine maar leuke Amsterdamse reisgids te schrijven.

Dag 1 Bezoek de musea van Amsterdam

Het Rijksmuseum: Als je in Amsterdam bent, moet je zeker het Rijksmuseum bezoeken. Het enorme nationale museum van de stad biedt onderdak aan bijna 8.000 exposities die bezoekers kunnen bekijken. Het museum bevindt zich in het zuidwesten van de stad aan het Museumplein, waar vele andere musea van de stad te vinden zijn.

Van Gogh Museum: Het wereldberoemde Van Gogh Museum is zeker een bezoekje waard. Daar worden de verschillende creatieve fasen van de wereldberoemde Nederlandse schilder op indrukwekkende wijze uitgebeeld. Voor een compleet nieuwe museumervaring, raad ik je aan om het Van Gogh Museum op vrijdagavond te bezoeken, want dan zijn er naast de artistieke meesterwerken ook cocktails, muziek en Coole producties in het Van Gogh Museum. Deze evenementen, die elke vrijdag tot 22.00 uur plaatsvinden, zijn geen geheim meer!

Het Rembrandthuis: Een ander interessant museum, het Rembrandthuis, bevindt zich in het centrum van Amsterdam, nabij de Waterloop Leins. Hier zie je talloze schetsen en schilderijen van de beroemde schilder Rembrandt.

Dag 2 Door de stad wandelen

De Rosse buurt van Amsterdam: Bijzonder bezienswaardig is De Oude Kerk. Het is een kerk in het centrum van de hoofdstad. Wat deze kerk echter bijzonder maakt, is de situatie: het is de enige kerk ter wereld die zo groot is dat hij wordt omringd door talloze bordelen! In tegenstelling tot de meeste andere steden, is de rosse buurt een van de beste woonwijken in de stad en maakt het deel uit van het bijzondere stadsbeeld van Amsterdam.

Het Anne Frank Huis: Een aanrader is ook een bezoek aan het Anne Frank Huis in Amsterdam. Ik kan alleen maar instemmen met deze aanbevelingen, omdat het huis van het gezin, dat is omgebouwd tot een museum, veel vertelt over de wrede naziperiode en het verhaal van het joodse meisje Anne, die zich hier verstopte en een dagboek schreef.

Kanaalcruise: Rondvaren in Amsterdam is populair bij alle weersomstandigheden, omdat je in de boot zit en de stad vanaf de mooiste kant leert kennen. De grachtengordel staat sinds 2010 op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Een ritje op deze grachten is een must tijdens jouw bezoek aan Amsterdam.

Dag 3: Winkelen in Amsterdam:

In de grachtengordel van de stad, die als een beschermende muur rond het stadscentrum slingert, zijn er talloze winkelcentra en boetieks. Erg leuk zijn ook de vele kleine markten in de straten van Amsterdam, waar lokale verkopers hun goederen tegen zeer redelijke prijzen aanbieden. Speciaal aanbevolen is de Bloemenmarkt in het centrum van de stad: hier worden dagelijks veel bloemen en kleine souvenirs te koop aangeboden. Je kunt rustig door de stad slenteren, een café tussendoor bezoeken en gewoon doorgaan met winkelen. Wat velen niet weten: in Amsterdam zijn de meeste winkels ook in het weekend geopend! Als je op een zondagswandeling kunt gaan winkelen, is het twee keer zo leuk!

Dag 4 Het nachtleven van Amsterdam

Natuurlijk ga je door de dag lekker eten en flink bier drinken, maar in veel delen van Amsterdam begint in de avond het echte nachtleven! Het nachtleven van de stad is gevarieerd en heeft de juiste locatie voor iedereen. Het meeste vindt plaats in de grachtengordel. Hier vindt je alles, van kleine clubs of bars tot grotere discotheken, wat het feesthartje begeert! Vooral op het Leidseplein vind je tal van locaties waar je tot in de vroege uren van de ochtend kunt feesten of gewoon kunt ontspannen.

En nu wens ik je veel plezier met mijn Amsterdam-tips. Ik hoop dat je een paar dingen hebt gelezen die je bij je volgende bezoek aan Amsterdam wilt doen. Ben je in de stemming voor een korte vakantie in Amsterdam?