Ben je bang dat je verdwaalt, zal raken op een vliegveld? Probeer verdwaald te raken op de grootste luchthavens ter wereld. Bekijk de 10 grootste vliegvelden ter wereld op basis van het oppervlak.

  1. King Fahd International Airport

King Fahd International Airport (KFIA) is de grootste luchthaven ter wereld met een oppervlakte van 78.000 hectare en ligt in Dammam Saudi Arabië.

  1. Suvarnabhumi Airport

Suvarnabhumi Airport, ook wel bekend als Bangkok International Airport, is een van de grootste internationale luchthavens in Zuidoost-Azië. Het dient als de belangrijkste verbinding voor een aantal Aziatische luchtvaartmaatschappijen. Het vliegveld heeft een oppervlakte van 3.240 hectare.

  1. Washington Dulles International Airport

Washington Dulles International Airport is een luchthaven in Virginia, Verenigde Staten. De luchthaven heeft een oppervlakte van 4.856 hectare en dient het gebied rond Washington, D.C. De luchthaven is de thuisbasis van 135 poorten en vliegt naar meer dan 100 bestemmingen.

  1. Dubai International Airport

Dubai International Airport heeft zijn passagiersstatistieken vrijgegeven voor 2017, die bevestigen dat het zijn positie als ‘s werelds drukste luchthaven voor internationale reizen heeft behouden. Het vliegveld is 2.900 hectare groot en verwacht in 2018 90,3 miljoen reizigers.

  1. Hartsfield-Jackson Atlanta International Airport

Hartsfield-Jackson Atlanta International Airport ligt zeven mijl ten zuiden van het centrale zakelijke district van Atlanta en staat sinds 1998 op de eerste plaats als ‘s werelds drukste luchthaven met passagiersvervoer. Met meer dan 95 miljoen passagiers en 950.119 vluchten, kun je inderdaad zeggen dat het een druk vliegveld is. Het oppervlak van dit vliegveld is 1.902 hectare.

  1. Denver International Airport

Denver International Airport (DIA) in Denver, Colorado, VS is ‘s werelds tweede grootste luchthaven per landgebied en de grootste luchthaven in de Verenigde Staten. Het beslaat een totaal van 13.726 hectare. De luchthaven heeft de langste openbare startbaan in de VS. DIA heeft non-stopverbindingen in heel Europa, Azië, Noord-Amerika en Latijns-Amerika die 187 bestemmingen bedienen.

  1. London Heathrow Airport

London Heathrow Airport is de drukste luchthaven van Europa en de zevende drukste ter wereld met een indrukwekkende 78.012.825 passagiers in 2017. Heathrow heeft 81 luchtvaartmaatschappijen en bedient 204 bestemmingen in 85 landen. Dit vliegveld heeft een oppervlak van 1.227 hectare.

  1. Amsterdam Airport Schiphol

Schiphol is de belangrijkste internationale luchthaven van Nederland. Het is de op twee na drukste luchthaven van Europa op het gebied van passagiersvervoer en bedient meer dan 63 miljoen passagiers. Het vliegveld beslaat 2.787 hectare van land en omvat zes banen met asfaltoppervlakten.

  1. Orlando International Airport

Orlando International Airport is de drukste luchthaven in Florida, evenals een van de drukste luchthavens in de Verenigde Staten. Het beslaat 5.383 hectare

  1. Dallas/Fort worth International Airport

Dallas/Fort Worth International Airport (DWF) is ook een grote luchthaven, met een oppervlakte van 7.800 hectare. Het is ook een van de drukste luchthavens ter wereld. DFW vliegt naar meer dan 200 bestemmingen over de hele wereld.