Italië staat bekend als een van de meest aantrekkelijke landen ter wereld; wie houdt er niet van koffie en eten van hoge kwaliteit, artistieke meesterwerken en shoppen? Deze dingen vind je in de beroemde steden Rome, Florence en Milaan. Als je weinig tijd heb om te reizen, vind je in dit artikel de steden van Italië die je niet mag missen.

De 8 leukste steden

  1. Venetië

Wat Venetië echt mooi maakt, is dat het volledig op grachten is gebouwd – dus er is geen verkeer of bus uitlaat en langs veel kanalen hoor je alleen maar het geklotst van het water! Om te genieten van de rustige kant van Venetië, kunt je overwegen in de herfst of zelfs in de winter te gaan, wanneer een mooie mist over de hele stad hangt.

  1. Verona

Verona een van de mooiste steden van Italië en ook bekend door Williams Shakespeare. Het is ook een prachtige stad waar veel te doen en te zien is! Van oude Romeinse ruïnes (waaronder een ongelooflijk goed bewaard gebleven arena) tot een middeleeuws kasteel, van prachtige pleinen tot historische kerken. Verona is gewoon fantastisch. Het is ook een van de romantische steden van Italië.

  1. Florence

Florence is een van Europa’s grootste kunststeden. Er is zoveel prachtige kunst en architectuur dat het moeilijk is om te weten waar je moet beginnen. Maar Florence is ook een levende stad met veel restaurants en een uitgaansleven. Vergeet de Opera niet. Florence is een van de meest geciviliseerde bestemmingen voor een lang weekend in Europa.

  1. Rome

Rome is de hoofdstad van Italië, de oude hoofdstad van het Romeinse rijk, en het hoofdkwartier van de katholieke kerk in Vaticaanstad. Deze grote stad is zo vol met bezienswaardigheden dat je een hele vakantie kunt doorbrengen met het verkennen van de vele basilieken, kathedralen, Romeinse architecturale locaties en musea. Deze stad biedt wereldberoemd eten en vijfentwintighonderd jaar geschiedenis. Het is een wereldcentrum van architectuur, kunst, cultuur en design.

  1. Milaan

Milaan en Parijs wedijveren om de titel van modehoofdstad van Europa. Dit maakt het de economisch meest belangrijke stad in het hedendaagse Italië. De grootste toeristische attractie is de tweejaarlijkse modeweek die de stad vult met beroemde ontwerpers, modellen en paparazzi. Milaan is echter een geweldige plek om elk moment van het jaar te bezoeken, met verschillende beroemde bezienswaardigheden zoals de schilderij van Leonardo da Vinci, Het laatste avondmaal, het operagebouw La Scala, het Castello Sforzesco en een van ‘s werelds grootste gotische kathedraal.

  1. Bologna

In een land dat beroemd is om zijn fantastische eten, staat Bologna bekend als de voedselhoofdstad. Spaghetti Bolognese komt hier niet vandaan. Maar Bologna staat bekend om het bedenken van een vlezige ragu-saus, die wordt gebruikt in twee smakelijke regionale gerechten: tagliatelle en lasagne. Het is ook een zeer bewandelbare stad met een middeleeuws museum en de kathedraal Petronius met twee torens die een aantal van de beste uitzichten over de stad bieden.

  1. Napels

Napels (Napoli) is een van de meest bruisende steden van Italië. Het ligt aan de kust ten zuiden van Rome en is het belangrijkste stad in Zuid-Italië. Napels heeft onlangs een renovatie ondergaan, maar heeft nog steeds veel van zijn oude karakter behouden. Het bezit vele historische en artistieke schatten.

  1. Genua

Genua ligt aan de noordwestkust van Italië en is de belangrijkste zeehaven van Italië. Genua was een Europese Cultuurhoofdstad, waardoor het een betere plaats was dan ooit om te bezoeken. Genua heeft een fascinerend aquarium, een interessant havengebied en een historisch centrum waarvan wordt gezegd dat het de grootste middeleeuwse rijk van Europa is, met een schat aan kerken, paleizen en musea.

Reizen tussen grote steden kan het best worden gedaan met de trein, aangezien het rijden in Italiaanse steden erg moeilijk kan zijn en het uitgebreide Italiaanse spoorwegsysteem redelijk goedkoop is. De meeste stadscentra zijn zeer geschikt om te wandelen.